Sajtos pogácsa egyszerűen

8 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 szalalkáli vagy sütőpor
  • kiskanál só
  • 1 tojás
  • pici ecet
  • tejföl

kenéshez

  • 1 tojássárgával

szóráshoz

  • 20 dkg reszelt sajt

Elkészítés

A lisztet a puha margarinnal elkeverjük. Majd a reszelt sajttal, a szalalkálival, a sóval, a tojással, az ecettel, a tejföllel is alaposan eldolgozzuk. Ezután 1 órát pihentetjük, majd egy ujjnyi vastagra nyújtjuk és szaggatjuk. 1 tojássárgával megkenjük, a tetejüket bevagdossuk egy picit és 20 dkg sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben közepes hőfokon süssük. Megjegyzés: Ne nagyon nagy lángon süssük, mert akkor megég a sajt. Én néha köménymaggal is meg szoktam szórni, így még finomabb lesz.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

nagper írta 2009-07-27 19:02:32-kor:
Kedves Margit mama! Tejfölből mekkora mennyiséget használjak? 1 db 2 dl-es dobozzal? Köszönöm: Nafgy Péter
kokmar írta 2009-07-28 14:34:23-kor:
Szia Nagper! Nekem 2 dl tejfölnél nem szokott több kelleni, de attól függ nekem, hogy mennyi lisztet teszek bele, mekkora a tojás, stb. Azért vegyél egy nagy tejfölt a biztonság kedvéért, legfeljebb nem kell beletenni az összeset. Akkor jó a tészta, ha már nem ragad a kezedre, de nem nehéz gyúrni. Ha a tészta még a kezedre ragad, akkor rakjál bele egy kis lisztet, ha meg már eléggé nehéz gyúrni, akkor egy kis tejfölt. És én nem 1 kiskanál sót szoktam bele rakni 50 dkg liszthez, hanem kettőt.